Gastronomie Andalusië

Gastronomie Andalusië

Gastronomie Andalusië

De gastronomie in Andalusië is zeer gevarieerd en verschilt van regio tot regio. Ook binnen de gezinnen zelf vinden er veel variaties plaats op de standaard gerechten. Ook in de Provincie Granada kent de keuken een heel scala aan variaties. Neem alleen al de dagelijkse verse vis aanvoer. Vaak rechtstreeks vanaf de visafslag in Motril.  Maar ook de verse groente die je dagelijks kunt kopen in met name de kleinere groentewinkeltjes. Uiteraard niet te vergeten de markten die je elke dag wel in een andere pueblo kunt vinden.

Visafslag

De visafslagen en vissersdorpjes  aan de Costa Tropical kent een rijke variatie van vis, schelp en schaaldieren. Aan de kust, maar ook in het binnenland eet men vaak gefrituurd vis, de meeste kennen wel de Espeto van sardientjes die je vaak op het strand ziet.

De Spaanse keuken kent een diversiteit aan vissoorten, zoals: tonijn, gambas, boquerones, chipirones, dorada en nog heel veel meer van dit soort lekkernijnen. Van al deze gerechten of bijna allemaal vind je op deze website videos, foto’s en recepten.

Mediteraanse keuken

In plaats van boter zoals wij dat meer in de Noordelijke landen gewend zijn, gebruikt met in de mediteraanse keuken  veel olijfolie. Ook amandelen, die veel voorkomen in de Provincie granada. De lekkerste toepassingen kent men hiermee in de menu’s. Verder niet te vergeten de noten en vis, maar ook vlees en gevogelte.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers liken dit: