Costa Tropical Info

Costa Tropical Info

Costa Tropical info  | Subtropisch klimaat en  mooie stranden aan de middelandse zee.

Sub Tropisch Klimaat

De Costa Tropical met haar subtropisch klimaat en haar mooie stranden dat ligt aan de middelandse zee. De schitterende pittoreske en authentieke witte dorpjes. Hiermee behoort de Costa Tropical toch zeker  tot een van de mooiste streken van zuid Spanje.  Je kunt dit stukje paradijs op aarde vinden tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería in.

Costa Tropical is Gastronomie, Cultuur en Natuur

Als je van Cultuur, Gastronomie en Natuur houdt, daag ik je uit om hier eens een tijdje te verblijven. Na verloop van tijd zul je zien dat je hier graag zou willen wonen. Ik persoonlijk vind dit stukje Spanje nog het echte Spanje. Geen massa tourisme. Maar wel echte leuke Spaanse winkeltjes, restaurants en barretjes. Hier spreken we nog Spaans en eten we nog Spaans en laten we dat aljeblieft zo houden. Costa Tropical verdiend haar naam niet voor niets. Het hele jaar door is het weer hier behaagelijk, zelfs in de winter.

De Costa Tropical kent vele bezienswaardigheden, en je vindt hier nog een ongerepte natuur.  Het is  ook dé regio waar de advocado, banaan, mango en de chirimoya (vla of custar appel) vandaan komen. Uiteraard ook Citroenen, Sinaasappels, Mandarijnen, Olijven, Pasievruchten en Chumbera. 

Verder vind je er nog de Valle de Lecrín met vele fruit bomen zoals, citroen, sinaasappel en mandarijnen. Haar schitterende dorpjes maken de Provincie Granada tot een bijzondere plek om te wonen en leven. De Costa Tropical ligt aan de kust en beslaat een gedeelte van het binnenland. Veder landinwaarts vind je er de Regio Alpujarra en de Sierra Nevada en uiteraard Granada Stad en de hele regio en vele dorpjes en plaatsen om Granada stad heen.

 

Sierra Nevada in de winter

‘s Winters is het een drukte van belang. Iedereen die maar een beetje van sneeuw houdt komt hier naar boven om te skiën, snowboarden of gewoon te genieten van de sneeuw. Of de ongerepte natuur die de Sierra Nevada nog heeft. Let op dat je je sneeuwkettingen meeneemt. Halverwege de top kan je anders door de Guardia Civil of Politie terug gestuurd worden.

In het binnenland vind je de Sierra Nevada. Hier kun je  in de winter heerlijk  skieën. In de zomer is het een zalige plek  om even verkoeling te zoeken en te genieten van de schitterende uit en vergezichten. Ik ga hier zelf heel vaak heen. Zomer, winter, herfst of voorjaar. Elk seizoen heeft wel weer iets te bieden. In de zomer kan het onzettend veel graden schelen. Ik rijd vaak naar boven op een warme zomerse dag om even verkoeling te zoeken. Echt een aanrader!

Volg Costa Tropical

Om alles te weten te komen over deze streek kun je de website afstruinen naar allerlei informatie. Met deze streek bedoel ik  de Provincie Granada. Tot de Provincie Granada behoren dus de Costa Tropical, Valle de Lecrín, Alpujarra, Sierra Nevada en Granada stad en omgeving. Kom zo af en toe eens terug en dan vind je weer nieuwe informatie. Bijna wekelijks komen er nieuwe berichten en foto’s bij, maar ook videos en we zijn bezig met een soort van docu te maken over al deze regio’s en haar plaatjes. Een aanrader dus als je van het echte Spaanse leven houdt…deel en like ! (rechts bovenaan de pagina vind je de Facebook knop om ons daar ook te volgen).

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggers liken dit: